RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

В Україні житлові будинки будуватимуть по-новому: що йдеться у новому законі

У зв'язку із повномасштабним російським вторгненням новобудови в Україні будуватимуть уже з бомбосховищами - відповідний документ уже підписав Володимир Зеленський.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Шлях від пропозиції закону до його прийняття зайняв три місяці, наразі у стані проходження законопроекту зазначено: "Повернуто з підписом від Президента".

Новий законопроект №7398 спрямований на будівництва в Україні мережі бомбосховищ, що стосується зокрема і новобудов. Так, містобудівна документація повинна включати інформацію про плановані інженерно-технічні заходи цивільного захисту, бо інакше її не затвердять.

Відтепер забудовник може не отримати сертифікат про готовність будівлі до експлуатації від органу державного архітектурно-будівельного контролю, якщо на будівельному об'єкті буде відсутнє бомбосховище.

Окрім цього, у прийнятому законопроекті містяться норми щодо наявності інженерно-технічних засобів для евакуації маломобільних громадян у будівлях, де постійно проживають більше 50 людей та в спорудах, де тимчасово можуть розміщуватися більше 100 осіб.

Також, завдяки закону процедура передачі земельної ділянки для розміщення об’єктів цивільного захисту спрощена та визначає, як потрібно утримувати в належному стані об’єкт укриття.

Раніше ми писали, як своїми руками побудувати бункер для сім'ї.