RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Жителів Київської області можуть тимчасово переселити до інших регіонів: що відомо

Росія продовжує завдавати ударів по енергетичній інфраструктурі України, намагаючись залишити українців без світла та тепла і таким чином зламати нашу волю до опору. Якщо ситуація в енергетиці стане критичною, мешканців Київської області можуть тимчасово переселити до інших регіонів.

Про це сказав голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в інтерв'ю польському виданню Onet.

Він зазначив, що через російські удари Україна переживає безпрецедентну енергетичну кризу. Влада вживає заходів, щоб забезпечити мешканців Київщини теплом, у регіоні під час холодів планують відкрити 754 пункти обігріву.

"Ми вже створили інтерактивну карту, де люди можуть швидко побачити, де найближчий теплопункт. Там усі охочі зможуть запастися теплим одягом та продуктами харчування, зарядити мобільні телефони та перечекати кризові моменти", – розповів Кулеба.

Читайте також: Будьте готові до тривалих вимкнень світла: нові деталі обстрілу Київської області

Є у влади план і на випадок зовсім поганої ситуації.

"Якщо ми розуміємо, що інфраструктура настільки пошкоджена, що ситуацію неможливо вирішити швидко, є план тимчасового транспортування людей до регіонів, де ситуація стабільніша", - зазначив він.

Після появи цієї інформації у ЗМІ, щоб запобігти маніпуляціям, голова Київської ОВА дав уточнення з цього приводу:

"Жодних евакуаційних заходів на території Київської області не відбувається і найближчим часом не планується. Ситуація з енергетикою складна, але під контролем", – сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", внаслідок ранкових ракетних обстрілів у Києві зникло не лише електропостачання, а й вода - фахівці працюють над тим, щоб якнайшвидше відновити роботу водопровідних станцій.