RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Інфраструктура

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Коли Київ повернеться до стабільних графіків: енергетики озвучили відповідь

У четвер, 29 грудня, незважаючи на фантастичну ефективність ППО, все одно сталися прильоти по енергетичній інфраструктурі, тому наразі тривають протипожежні та ремонтні роботи.

Про це повідомив генеральний директор енергокомпанії YASNO Сергій Коваленко.

За його інформацією, у Києві поточний рівень доступності електроенергії є досить високим, тому існує ймовірність, що днями столиця повернеться до "дообстрільного" рівня.

Читайте також: "Нас не залякати": фото Київської області після ракетної атаки 29 грудня

Водночас він порадив киянам звертатися з конкретними запитання про підключення будинків до ДТЕК "Київські електромережі".

Якщо ж житловий будинок не стоїть на балансі ДТЕК, то графіки відключень мають знати ЖЕО/ОСББ/керуюча компанія.

Як своєю чергою повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, у Києві вже вистачає потужностей, щоб подавати електроенергію не лише критичній інфраструктурі, але й побутовим споживачам.

"У Києві зараз немає великих проблем, і сподіваємося, ситуація налагодиться вже завтра. Наші енергетики працювали весь минулий тиждень над тим, щоб стабілізувати ситуацію в так званому київському вузлі. Їм це вдалось. Я думаю, що всі це побачили і на Різдво у вихідні, коли фактично по всьому Києву в усіх побутових споживачів була електроенергія. І я думаю, що зараз наші енергетики попрацюють іще декілька годин у такому режимі – і буде нормальне енергопостачання до міста Києва", – зазначив він.

Нагадаємо, що у Києві через складну ситуацію з електроенергією екстрені відключення можуть тривати до весни.