RU  UA

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

​У Києві можуть ввести повний локдаун: скільки він триватиме, що заборонять і як працюватиме транспорт

Через спалах захворюваності на коронавірус Київ незабаром може опинитися в "червоній" карантинній зоні.

Про це повідомляє видання "РБК-Україна".

Міський голова Віталій Кличко зазначив, що в столиці шпиталізували 3 700 хворих на COVID-19. При цьому в лікарнях міста всього 4 500 ліжкомісць. Зростання інфікованих спостерігається щодня, тому локдаун неминучий.

На скільки жорстким буде карантин

За словами експерта "Українського центру суспільного розвитку" та кандидата філософських наук Юрія Подорожнього, локдаун не буде таким, як навесні 2020 року.

"Швидше за все зупинки громадського транспорту або міжміського сполучення не буде. Принаймні за умови, якщо ситуація буде залишатися такою ж, як і зараз. Діти вже пішли на канікули раніше, а по їх закінченню дистанційне навчання триватиме до середини квітня", - розповів експерт.

Які обмеження очікуються

Подорожній зазначив, що влада планує обмежити роботу місць, де передбачається скупчення людей: ТРЦ, місць відпочинку і розваг. Також нові правила торкнутися роботи ресторанів, магазинів з непродуктові товарами. Громадський транспорт навряд чи закриють.

Терміни карантину

Кандидат економічних наук і незалежний експерт Олександр Хмелевський вважає, що карантин у Києві введуть на три тижні.

"Думаю, варто очікувати введення жорсткого карантину в Києві наступного тижня. Строком орієнтовно на 3 тижні", - відзначає експерт.

Як повідомляв "Апостроф", майже вся Україна опинилася в "помаранчевій" зоні карантину, тоді як "жовтими" і "червоними" залишилися по чотири області. Незважаючи на те, що в країні оновлено рекорд по смертності, влада не планує вводити жорсткий локдаун.