RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Місто

Новини

27 вересня

Всі новини

У маршрутках - густо, в ТРЦ - порожньо: фото Києва в перший день локдауна

Не всі жителі Києва готові дотримуватися нових карантинних заходів, які набули чинності після введеного локдауну.

Про це пише Обозреватель.

Як відомо, локдаун в Києві запрацював в ніч з 19 на 20 березня, і триватиме до 9 квітня.

Рішення про введення нових карантинних заходів було затверджено у зв'язку зі збільшенням кількості нових випадків коронавірусу і почастішанням госпіталізацій. Але не всі кияни дотримуються нових обмежень.

На вуличному ярмарку на вулиці Миколи Закревського на Троєщині продавців перевіряли на дотримання карантинних обмежень. Тим, хто був за прилавком без маски, робили зауваження і попередження представники районної держадміністрації.

Гіпермаркет "Епіцентр" працює в карантинному режимі: відвідувачам на вході вимірюють температуру, і клієнтам заборонено самостійно пересуватися по рядах - вони загороджені стрічками. Людина може назвати потрібний товар і оплатити його на касі. Відділи із спортивним одягом та інвентарем закриті.

Громадський транспорт у столиці працює також з порушенням карантинних заходів. В одному з трамваїв були зайняті всі місця для сидіння, а також в салоні перебували стоячі пасажири, а кондуктор з водієм не змогли пояснити, що відбувається.

Схожі порушення були зафіксовані в деяких маршрутках, де пасажири перебували в салоні без масок і респіраторів. У столичних ТРЦ працюють тільки продуктові магазини, а всі інші точки були закриті або працювали на видачу "інтернет-замовлень".

Раніше ми публікували список заборон, які набули чинності після введення локдауну в Києві.