RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Посилення карантину в Києві: що все ще буде можна з 5 квітня

З понеділка, 5 квітня, будуть діяти нові карантинні обмеження в Києві через збільшення числа заражених коронавірусом і госпіталізацій.

"Апостроф" публікує, які заборони будуть дійсні до 16 квітня, і що киянам все ще можна буде робити з 5 квітня.

Транспорт

Користуватися громадським транспортом зможуть лише співробітники підприємств критичної інфраструктури. Для цього їм повинні оформити спецпропуски. Маршрутки, ймовірно, ходити перестануть, а ось про обмеження для таксі та особистих автомобілів не повідомлялося.

У червоній зоні карантину повинні бути дозволені:

  • транзитні перевезення;
  • перевезення пасажирів легковими автомобілями в кількості не більше п'яти осіб, в т. ч. водій (без урахування неповнолітніх дітей);
  • перевезення пасажирів на службовому або орендованому автотранспорті в межах кількості місць для сидіння за умови інформування про маршрут руху органів Нацполіціі;
  • міжнародні перевезення автотранспортом при наявності негативного ПЛР-тесту на COVID-19, який провели не більше ніж за 48 годин.

Висадка і посадка пасажирів поїздів в Києві дозволені, якщо їх заборону не введуть окремим рішенням

Ресторани та магазини

Заклади громадського харчування можуть працювати на винос або доставку. Відкриті будуть продуктові магазини, аптеки, зоомагазини, магазини з продажу засобів гігієни і побутової хімії. Їм дозволено працювати як в ТРЦ, так і окремо.

Прогулянки

Незважаючи на посилення карантину, українці зможуть гуляти в парках. Ймовірно, будуть також працювати історико-культурні заповідники.

Робота банків, поштових відділень, ветклінік дозволена. А богослужіння в храмах можна проводити, якщо є можливість забезпечити як мінімум 10 квадратних метрів простору на одну людину.

Раніше ми розповідали, що на тлі посилення карантину в Києві шахраї почали публікувати в соцмережах оголошення про продаж перепусток .