RU  UA

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Локдаун в Києві продовжили: все, що потрібно знати про епідситуацію та заборони

Через складну ситуацію із захворюваністю на коронавірус, жорсткий карантин в Києві продовжили на два тижні - до 30 квітня.

"Апостроф" розповідає, як буде жити столиця до кінця квітня.

Локдаун в Києві ввели 5 квітня. Як повідомив 14 квітня на онлайн-брифінгу мер Києва Віталій Кличко, епідеміологічна ситуація в столиці істотно не поліпшується. Тому у середу комісія з надзвичайних ситуацій міста прийняла рішення про продовження суворих обмежувальних заходів в Києві на 2 тижні.

"У нас немає іншого вибору. Інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих. Інакше смертей буде ще більше", - сказав він.

Яка ситуація із захворюваністю на COVID-19 зараз

За минулу добу, 13 квітня, в Києві виявили 1 457 випадків захворювання на коронавірус. Померли від ускладнень COVID-19 47 людей. У лікарні столиці госпіталізували 225 пацієнтів з COVID-19 і 311 пацієнтів з підозрою на коронавірус і пневмонію.

В стаціонарах столиці сьогодні лікується 4 261 хворих на коронавірус. 3 173 пацієнта - у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 3 728 осіб. До апаратів ШВЛ підключені 65 пацієнтів. Заповненість ліжок в комунальних медустановах сьогодні - майже 71%.

Одужали за минулу добу 713 осіб. З початку пандемії коронавірус перемогли 112 534 киянина.

Які заборони будуть діяти до 30 квітня

Залишаться в силі всі заборони, які діють з 5 квітня.

  • Громадський транспорт - і наземний, і метро працюватиме за спеціальними перепустками, виключно для перевезень працівників підприємств критичної інфраструктури
  • Заклади громадського харчування працюють тільки на винос або доставку
  • Не працюють продуктові ярмарки

Що буде з роботою садочків і шкіл

Всі школи і дитячі сади столиці залишаться закритими.

"Якщо ми зупинили заняття в школах, діти не повинні збиратися у великих компаніях, в місцях скупчення людей, де є ризик захворіти. Якщо ми закрили садки, не означає, що дітей потрібно вести на дитячі майданчики", - наголосив Кличко.

Як повідомляв "Апостроф", 14 квітня, на Хрещатику під будівлею КМДА підприємці влаштували акцію "Вимагаємо право на працю!", щоб скасувати продовження локдауну в Києві.