RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Коли ресторани Києва зможуть приймати відвідувачів: з'явилася важлива інформація

Кафе і ресторанам Києва дозволили встановлювати літні майданчики, але приймати на них гостей вони зможуть тільки тоді, коли столиця вийде з "червоної" зони.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Олексій Кулеба, пише "Країна".

Він уточнив, що міська влада дозволила закладам громадського харчування встановлювати літні тераси ще з 15 квітня. Однак поки Київ перебуває в "червоній" зоні карантину, кафе і ресторани можуть працювати тільки на винос або на доставку.

"Це означає, що літні тераси поки функціонувати не можуть. Але ми дозволили ресторанам вже зараз встановлювати літні майданчики. Бажано, щоб після зняття строгих карантинних обмежень ресторани брали клієнтів саме на літніх майданчиках, а не в приміщенні. Адже на відкритому повітрі менша ймовірність заразитися на коронавірус", - зазначив Олексій Кулеба.

Він додав, що конкретна дата, коли відкриються літні майданчики ресторанів в Києві, поки невідома. Це залежить від епідеміологічної ситуації.

При цьому мерія зменшила розмір пайової участі на утримання власниками закладів громадського харчування сезонних і літніх майданчиків з нинішніх 50% суми до 1 гривні.

Як повідомляв "Апостроф", в КМДА заявили, що через зростання числа хворих до великодніх свят будуть розроблені нові протиепідемічні заходи і норми, щоб уникнути сплеску захворюваності після Пасхи.