RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

У Києві зносять будинок пивного заводу Карла Шульца - був побудований в 1881 році: фото

На Голосіївському проспекті зносять архітектурну спадщину Києва - колишній пивний завод Карла Шульца, 1881 року.

Про це повідомляють волонтери.

Судячи по знімку, частину споруди вже знесли. Демонтують лицьову частину, будівля пивного заводу знаходиться в глибині двору і поки не постраждала. За словами активістів, забудовники не представили документ з дозволом на демонтаж, а біля місця, де почали будівельні роботи, відсутній паспорт об'єкта. На місце викликали поліцію, але ті не зупинили будівництво і просто поїхали. У соцсетеях активісти пишуть, що правоохоронці навіть відмовилися прийняти заяву.

"Приїжджала Національна поліція України - ніяких дозволів на проведення будівельних робіт немає. Інформаційний стенд про заплановані роботи і захисний паркан - відсутні. Складати адмінпротокол правоохоронці відмовилися, приймати заяву теж", - говорить активіст Світлана Корольонок.

За інформацією сайту "Сегодня", заявник запевнив поліцію, що самостійно звернеться в управління поліції Голосіївського району. Як відповіли поліції, поки заяви не було.

Нагадаємо, під Києвом почалося будівництво трьох транспортних розв'язок в рамках програми президента України "Велике будівництво". Роботи планують завершити за два роки.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві йдуть масштабні ремонтні роботи по благоустрою всіх районів.