RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Жовтень зі смаком "літа": у Києві другий місяць осені здивує погодою

Синоптики не передбачають у жовтні особливих природних катаклізмів у столиці. Погода має бути у рамках більш менш прийнятних показників. Щоправда, температурні прогнози свідчать про те, що другий місяць осені буде теплим. Снігу у жовтні не очікується.

Бабине літо, яке прийшло до Києва у перший день жовтня, ще повернеться. Синоптики українських метеоресурсів прогнозують у найближчі дні переважно переважну сонячну погоду, за рідкими винятками.

Щодо денної температури повітря, то вона у першій декаді місяця буде коливатись у межах +13+15 градусів. Дещо прохолодніше буде вночі – від +6 до +9 градусів, якщо ми говоримо про перші десять дні жовтня.

Дивіться: У Києві дерево, що впало через негоду, мало не призвело до трагедії: фото

Друга декада жовтня, за даними синоптиків, буде переважно похмурою, але сухою. Сонячних днів буде небагато. Температура повітря вдень очікується в межах +11+12 градусів, а вночі опускатиметься до +4+5. Дощі очікуються 14 і 15 жовтня.

Із 20 жовтня сонячних днів стане помітно більше, але загалом буде й прохолодніше (+8+10 градусів) за винятком кількох теплих днів, коли стовпчики термометра зможуть порадувати теплом до +16 градусів.

Читайте: Киян просять закрити вдома вікна та бути обережними на вулицях: що відбувається

Вночі буде холодно, і подекуди навіть вже можна буде чекати на заморозки наприкінці місяця. Але загалом нічні температури триматимуться у межах +1+4 градуси.

Синоптики попереджають, що це доволі приблизний прогноз, який може окреслювати радше тенденцію. Натомість більш точний прогноз можна дати не більш як на тиждень вперед.