RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Є шанс побачити "бабине літо": українцям назвали найтепліші дні жовтня

В Україні на деяких територіях спостерігається сонячна й комфортна погода - бабине літо. Однак на решті - досі йдуть дощі, попри приємну температуру повітря. Загалом у жовтні ще будуть теплі дні, але лише в середині місяця.

Про це повідомила заступниця начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня в коментарі для Realist.online.

За її прогнозами, початок жовтня для всієї України виявиться дощовим, а теплі "градуси" переважатимуть тільки на сході й півдні країни.

Читайте також: На Україну чекають температурні гойдалки: синоптики дали прогноз на тиждень

"У нинішньому жовтні ще може бути період теплої сонячної погоди, так званого бабиного літа. Але поки що розрахунки показують, що початок жовтня буде дощовим, хоча теплим", - зауважила Голеня.

Водночас уже з середини місяця погода покращиться завдяки циклону з південного заходу. Збільшиться кількість днів без опадів, температура повітря підвищиться, тобто бабине літо частково повернеться в Україну, але в Карпатах і в північних регіонах варто очікувати на сніг.

"Таку погоду принесуть циклони із південного заходу. Не виключено, що наприкінці жовтня у Карпатах та північних областях випаде мокрий сніг, який укриє землю, але розтане. У південних та західних областях погода буде більш теплою та сонячною та менш мокрою", - додала заступниця.

Разом з цим зарано тішитися прогнозами на бабине літо, адже ця осінь, імовірно, буде суворою.

"Цей рік для українців суворий – у сенсі погоди теж. Весна була холодною, справжнє літо прийшло на кілька тижнів у середині червня та у середині серпня. Осінь також може бути суворою", - резюмувала Наталія Голеня.

Раніше "Апостроф" повідомляв, яким буде початок другого місяця осені в Україні.