RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Києві перейменували ще одну вулицю: як тепер називається

Нещодавно в рамках дерусифікації в Києві перейменували понад 40 вулиць, тепер же перейменування торкнулося і вулиці Валі Котика (радянський піонер-герой часів Другої світової війни, партизан-розвідник), яка отримала нову назву на честь міста-побратима столиці України – Віденська.

Про це повідомили у прес-службі Київської міської ради.

"Вулицю Валі Котика було названо на честь піонера, розвідника СРСР Валентина Котика. З метою деколонізації столичної топоніміки шляхом рейтингового електронного голосування у додатку "Київ Цифрової" було обрано нову назву для цієї вулиці. Серед варіантів перейменування 5078 голосів набрало пропозицію – Віденська. Нова назва запропоновано на честь Відня, міста-побратима Києва", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Верховна Рада перейменувала відоме військове містечко

У ході голосування нову назву підтримали депутати Київради. Зазначається, що на даний момент у Києві перейменовано вже понад 200 вулиць, бульварів, площ, провулків та проспектів, назви яких були пов'язані з Росією, її сателітами та радянським минулим.

Як повідомляв "Апостроф", одну з вулиць Києва перейменували на честь відомого українського журналіста та військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ Олександра Махова, який загинув у бою з російськими окупантами в Харківській області на початку травня.