RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Місто

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У центрі столиці зупинили незаконне будівництво, яке пов’язують з Михайлом Бродським та його сином Юрієм

За результатом позапланової перевірки, будівництво в Києві по вул. Хрещатик 23-Б зупинено, а замовника та генпідрядника оштрафовано на 5 млн грн.

Про це повідомила Державна інспекція архітектури та містобудування України.

Колись тут був розташований відомий киянам павільйон – ресторан "Гімалаї". Наприкінці 90-х рр. земельна ділянка під павільйоном (малою архітектурною формою) була передана в користування товариству з обмеженою відповідальністю. З часом, ТОВ переоформили павільйон у нежитлову будівлю, отримали на неї право власності, самовільно захопили ще майже 40 кв.м. сусідньої ділянки чужої власності (згідно з рішенням суду), присвоїли будівлі адресу та отримали містобудівні умови та обмеження.

В межах перевірки головні інспектори ДІАМ встановили, що у замовника будівництва відсутній дозвіл на проведення будівельних робіт на земельній ділянці, яка забудовується, що свідчить про самочинне будівництво.

Замовники отримали в ДАБІ дозвіл на реконструкцію будівлі з надбудовою кафе, знесли будівлю та цьогоріч фактично почали зводити 5-поверховий торговий центр з трьома "технічними" підземними поверхами.

При цьому у 2022-2023 суд зобов’язав власників повернути будівлю до її первинного вигляду, тобто павільйону та погодити проектну документацію з об’єднанням співвласників багатоквартирного житлового будинку, до якого належать самовільно захоплені майже 40 кв.м. ділянки.

Цьому передував наказ профільного Міністерства про погодження здійснення позапланового заходу державного архітектурно будівельного контролю, що стосується даного об'єкту, який пов'язують з Михайлом Бродськими, що займав посаду голови Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва при президенті Януковичу, та його сином Юрієм. Крім того, Бродський може бути пов'язаний із доведенням до банкрутства банку "Денді", з кейсами намиву піску, захопленням території Київського річпорту тощо. Раніше, ситуацію довкола незаконного будівництва висвітлювали журналісти у відеорепортажі Новини.live

Наразі головними інспекторами ДІАМ було складено акт перевірки, протокол про правопорушення у сфері містобудівної діяльності та винесено приписи, в тому числі про зупинення підготовчих та будівельних робіт.