RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

"Одружували" іноземців з українками: в Києві викрили групу шахраїв, фото і відео

У столиці правоохоронці затримали шахрая, який фіктивно одружував іноземців з українками.

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

"Бізнес" організував 27-річний громадянин іншої держави, а його спільником був 35-річний знайомий - житель Київської області. Вони серед кола друзів шукали незаміжніх українок з важким матеріальним становищем. Дівчатам пропонували оформити фіктивний шлюб з невідомими іноземцями. Мета злочинної схеми - переправити українок в країни ЄС. За це шахраї отримували гроші від іноземців. За одну послугу вони брали 3 500 доларів.

"Правопорушник організував канал незаконного переправлення іноземців через державний кордон України, замаскувавши це під укладання фіктивних шлюбів з українками, користуючись корупційними зв'язками з посадовими особами органів реєстрації актів цивільного стану в Київській області. Вартість такого "одруження" становила близько 3 500 доларів США. Крім того, натомість дівчата отримували 1 000 доларів США за статус "дружини", - розповів тимчасово виконуючий обов'язки начальника сектора відділу з боротьи зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми поліції Києва Олексій Гаврилюк.

Поліцейські провели обшуки за місцем проживання фігурантів та в їх автомобілях. Там вилучили речові докази їх злочинів: гроші, мобільні телефони, чорнові записи, флешки, комп'ютерну техніку, документи іноземців, свідоцтва про шлюб.

"Під час проведення першого етапу оперативної закупівлі за оформлення фіктивного шлюбу іноземця з громадянкою України правопорушнику було передано 10 000 гривень. В ході другого етапу йому було передано 52 000 гривень і він був затриманий на місці вчинення злочину в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України", - розповів правоохоронець.

Організатору "бізнесу" загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Також читайте в матеріалі "Апострофа" - Інтернет-шахрайство: як розпізнати аферистів і не потрапити на їх вудку.