RU  UA

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У Києві жінку паралізувало на третій день після щеплення CoviShield: що кажуть лікарі

У Києві після вакцинації препаратом CoviShield паралізувало 53-річну жінку. Спеціальна комісія з'ясовує, чи є зв'язок між щепленням киянки і паралічем.

Про це йдеться в сюжеті ТСН від 27 квітня.

53-річна киянка Ольга майже місяць тому зробила щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield. На другий день у жінки піднялася температура, а на третій день - паралізувало. Зараз Ольга прикута до ліжка, вона не відчуває все, що нижче рук.

Лікарі діагностували у жінки мієліт — запалення спинного мозку. Це захворювання провокує інфекція, однак ані в крові, ані в лімфі інфекції не знайшли.

"Я не виключаю зв’язку з вакцинацією лише на тій умові, що були виключені інші інфекційні агенти", — розповів завідувач відділом нейроінфекцій Інституту епідеміології та інфекційних хвороб Павло Дяченко.

Він зауважив, що його припущення спираються на публікації в авторитетних медичних журналах, де науковці розглядали випадки поперечного мієліту після вакцинації.

По всьому світу на мільйони щеплених осіб - не більше сотні випадків паралічу, тому науковці продовжують вивчати, чи може вакцина спричинити параліч. В Україні також, як у всьому світі, кожен складний випадок вивчає спеціальна комісія. Лише вона може дати остаточний висновок.

Як повідомляв "Апостроф", уряд установив розмір компенсацій у разі інвалідності або смерті внаслідок вакцинації від коронавірусу.