RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Коли в Україну прибуде нова партія вакцин CoviShield: названа дата і кількість доз

У четвер, 22 квітня, в Україну прибуде нова партія вакцин від коронавірусу компанії AstraZeneca, які будуть передані в рамках механізму COVAX.

Перші в країні: українське місто розпочало масову вакцинацію населення від COVID

Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі телеканалу "1+1".

Віктор Ляшко пояснив, що на даний час не поставляється вакцина CoviShield (AstraZeneca) через заборону Індією експорту цієї вакцини з території своєї держави.

"Ми очікуємо впродовж квітня-травня, що все-таки будуть виконані контрактні зобов’язання та буде поставлена вакцина", - зауважив він.

За словами головного санітарного лікаря, до кінця 2021 року в Україні планується вакцинувати 70% населення – 24 млн людей: в МОЗі підтвердили можливості робити 90-100 тисяч щеплень в день, а не 14-20 тисяч, як це роблять зараз.

"Це амбітний план, його можна буде виконати за рядом умов. ...Найближчими днями, вже на 22 квітня, був запланований черговий рейс і поставка вакцини AstraZeneca в рамках глобальної ініціативи COVAX. Це 367 тисяч доз", - повідомив він.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві почали прищеплювати вакциною Pfizer літніх людей, які живуть в інтернатах, та їх співробітників.