RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Чому в Києві пожовкла річка Либідь: відео та результати аналізу води

Вода в річці Либідь в місті Києва набула їдкого жовтого кольору через потрапляння у водойму забруднених стічних вод.

Про це повідомив начальник управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний в коментарі ТСН, оприлюднивши результати аналізу проб води з її русла.

За його словами, інспектори КП "Плесо" провели обстеження річки біля станції метро "Видубичі" (Столичне шосе - вул. Промислова).

Результати аналізу, який проводили фахівці Всеукраїнського державного науково-виробничого центру стандартизації, сертифікації та захисту прав споживачів, свідчать про відхилення від норми за показниками запаху, каламутності і вмісту фенолів. Також було зафіксовано досить високий вміст іонів амонію і аміаку.

"Перевищення зазначених параметрів може свідчити про можливе потрапляння у водойму забруднених стічних вод. Ймовірно, скидання, зафіксоване активістами на фото, було зроблено будівельною технікою, що працює поруч", - розповів він.

Співробітники КП "Плесо" вручили представникам будівельної компанії акт-вимога про приведення річки в належний санітарно-технічний стан, а в управлінні екології та природних ресурсів пообіцяли моніторити ситуацію.

код видео

Як повідомляв "Апостроф", в місті Калуші Івано-Франківської області витікають розсоли з Домбровського кар'єру, де зберігаються мільйони кубічних метрів відходів колишніх калійного і магнієвого виробництв. Застигаючи вони утворюють моторошні, мертві соляні річки.