RU  UA

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У Києві затримали небезпечну банду - вимагали гроші під виглядом "колекторів": фото

Слідчі поліції Києва викрили банду "колекторів", які вимагали у громадян повернення боргів погрозами.

Про це повідмоляє пресслужба поліції міста.

Зловмисники телефонували клієнтам підприємства, яке надавало гроші в кредит, та погрожували насильством, якщо вони не повернуть позику у визначений термін. Трьом членам банди повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Їм загрожує до восьми років тюремного ув’язнення. Також правоохоронці встановлюють інших учасників злочинної схеми.

"Фігуранти мали чітко розподілені ролі: двоє з них були організатором та співорганізатором, а третій чоловік був виконавцем. Сума «боргів» коливалася від 1500 до 180 000 гривень. Проте, окрім клієнтів фірми, зловмисники телефонували й до осіб, які не мали відношення до кредитів. Для досягнення своєї мети правопорушники здійснювали різного роду психологічний тиск, погрожували громадянам застосуванням фізичного насильства до них та їхніх родичів, знищенням майна тощо", - розповідає старший слідчий відділу злочинів загально-кримінальної спрямованості столичного главку поліції Микола Братим

Трьом правопорушникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань) КК. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Раніше "Апостроф повідмоляв, що злодійку-рекордсменку "на гарячому" затримали поліцейські Київщини після чергової спроби привласнити золото та цінності. Жінка обчищала підприємців в столиці, на Київщині та по всій Україні.