RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Вимагали гроші за неіснуючими кредитами: у Києві прикрили банду псевдоколлекторов, фото

СБУ викрила у Києві масштабну схему вимагання грошей з громадян за незаконне оформлення онлайн-кредитів.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Від діяльності "колекторів" постраждало понад 60 тис. чоловік. Схему організували власники двох кредитно-фінансових установ. Використовуючи бази даних своїх клієнтів, вони оформляли на них вигадані онлайн-кредити, потім створювали штучну заборгованість і вимагали її повернення. Розмір "річних" становив понад 1500%.

Зловмисники також погрожували потерпілим насильством і фізичною розправою, якщо ті не заплатять борги. Шахраї залучили понад 50 так званих "колекторів", які дзвонили "боржникам" і психологічно тиснули на них. Аферисти відправляли в банківські установи та контролюючі органи завідомо неправдиву звітність про заборгованості, що склалася і пеню.

"В рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 189 (вимагання) і ч. 1 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) КК тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до правопорушення ", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що шахраї придумали нову схему виманювання грошей у підприємців - вони дзвонять ФОПам під виглядом податкової.