RU  UA

Замість пляжу - холодний аеропорт: як відпустка сотень українців розпочалася з розчарування

У "Борисполі" сталася масова затримка рейсів до Туреччини. Анталія тимчасово не приймала українські літаки, через що деякі люди чекали на виліт більше 12 годин. Майже 700 пасажирів застрягли в обмеженій зоні терміналу, вихід із якої заборонений.

Подробиці - у сюжеті Апостроф News о 17:00 на Апостроф TV.

На відпочинок в Анталію туристи мали вилетіти ще о другій ночі. Втім ще о дванадцятій годині дня вони перебували у режимній зоні летовища. Замість теплого пляжу вони сиділи у холодному ґейті.

У "Борисполі" про затримку п‘яти рейсів повідомили близько 8 ранку. В аеропорту заявили, що Туреччина не приймає українські літаки. Причину такого рішення не називали. Більшість пасажирів вже встигла пройти реєстрацію. Вийти за межі санітарної зони не могли майже сімсот людей.

"Наш рейс перенесений з другої на (маємо велику надію) чотирнадцяту годину. Холодно та голодно. Температура повітря - градусів 15. Пледи видали дітям, але навіть не всім. Залишається лише сподіватися, щоб наші діти приїхали на відпочинок здоровими", - написала Вікторія Мігас у соцмережах.

Пасажири жаліються, що на сніданок їм дали круасан, а на обід - чіпси. Люди нарікали на туроператорів. Утім пізніше стало відомо, що свого вильоту в Туреччину не можуть дочекатися пасажири на летовищах не лише Києва, а й Одеси, Запоріжжя, Харкова та Львова.

У ЗМІ ширилася інформація про те, що рейси нібито затримують через пожежу, яка виникла в аеропорту турецького Бодрума напередодні. Та згодом у МАУ дали коментар Апостроф TV.

"Це була тимчасова вимушена зупинка, тому що дуже складна ситуація з обсягом надходження запитів на перельоти до Туреччини. Тобто до турецької авіаційної влади, до регулятора. Просто технічно не встигли вони таку лавиноподібну масу запитів опрацювати", - зазначив прес-секретар МАУ Дмитро Дешин.

У МАУ стверджують, що дозволи на в‘їзд у Туреччину отримала вже більшість літаків. Близько 13-ї від землі відірвалися перші шасі. Найближчим часом компанія-перевізник пообіцяла доправити до жаданого відпочинку усіх пасажирів.