RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Привезли з Росії: з'явилися подробиці перших випадків зараження штамом Дельта в Києві

В Києві у шести пацієнтів віком від 21 до 73 років виявили штам коронавірусу "Дельта" - більша частина з них приїхала з Росії.

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє "Сегодня".

За його словами, шестеро пацієнтів, які надійшли до Олександрівської лікарні, мають середній та важкий ступені тяжкості. Два пацієнти знаходилися в реанімації. Вони мали високу температуру і дихальну недостатність, але особливо не відрізнялися від тих хворих, які надходили і до цього. За даними попеденього аналізу - в них штам "Дельта". Зразки матеріалів пацієнтів відправлені в лабораторію Центру громадського здоров'я України. На даний момент очікується від них підтвердження або спростування діагнозу.

Як додав Поворозник, аналіз їхнього місцезнаходження до прибуття до Києва показав, що частина з пацієнтів приїхали до столиці з Росії.

"Більша їх частина останнім часом перебувала в Росії. Ми не маємо права розголошувати особисті дані про пацієнтів", - заявляє Поворозник.

Він додав, що зараз фахівці перевіряють всіх контактних осіб, з якими спілкувалися пацієнти. Вони теж перебуватимуть під наглядом медиків.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Києві вже можна пройти тест на виявлення штаму "Дельта" після того, як у столиці зафіксували перші випадки зараження.