RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Штам "Дельта" дістався до Києва: у столиці офіційно підтвердили перші випадки

В Олександрівській лікарні Києва первинним тестуванням виявили 6 випадків COVID-19 штаму Дельта.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров'я міста Києва.

Дослідження провели завдяки спеціально закупленим лікарнею саме для діагностування цього штаму реактивів. Зараз біоматеріал переданий для підтвердження в Київський міський лабораторний центр МОЗ України.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я Валентини Гінзбург люди, у яких виявлена Дельта, різного віку - від 21 до 73 років. Вона зазначила, що про штам Дельта відомо більше не з практики, а з досвіду іноземних колег, з якими постійно спілкуються столичні лікарі. Дельта відрізняється високим рівнем контагіозності (заразливість), більш коротким інкубаційним періодом і агресивним перебігом.

"Вакцинація. Це слово, яке повинно стати для кожного, хто зараз читає цей текст важливим, поки ви не зробите щеплення. Припиняйте знаходити відмовки -" немає часу","не хочу цю вакцину, хочу іншу"... Жодна важлива справа не варта життя. Кожна вакцина, зареєстрована в Україні з великою ймовірністю захистить Вас від смерті. Вакцинуйтеся! Зробіть це заради себе і близьких, які будуть страждати від того, що Ви страждаєте від хвороби, або взагалі не зможете з нею впоратися, незважаючи на всі зусилля лікарів! ", - йдеться в повідомленні.

Також повідомлялося, що Україні загрожують нові локдауни і збільшення кількості смертей через новий штаму коронавірусу "Дельта", який вже зафіксували в Україні.