RU  UA

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Смерть белоруса в Киеве: девушка активиста пояснила, почему это не был суицид

Глава Білоруського дому в Україні Віталій Шишов не міг вчинити самогубство. У нього не було причин для цього, і були плани на спільне майбутнє зі своєю коханою.

Про це заявила виданню "Радіо Свобода" дівчина Віталія Шишова Божена Жолудзь.

За словами дівчини, у Віталія не було нікого, крім неї. Батьків вже немає в живих. Він раніше помічав, що за ним спостерігають, але не скаржився на це. Принаймні, до недавнього часу.

Божена стверджує, що прямих загроз Віталію не було, але він був трохи стурбований і говорив, що у нього "погане передчуття".

Він не говорив їй про це, але розповів про нього їхньому спільному знайомому. При цьому він попросив, в разі чого, "доглянути" за Боженою і допомогти їй.

Дівчина білоруського активіста стверджує, що останній тиждень вони обидва хворіли, і майже кожен день проводили вдома. Настрій у нього, як і у неї, був не дуже, але точно він не міг привести його в петлю.

"У нього не було причин для цього. І тому він не міг так вчинити зі мною. У нас були спільні плани на майбутнє", - стверджує Божена.

Тим часом представник Білоруського будинку в Україні Юрій Щучко повідомив "Справжньому часу", що при виявленні на обличчі Шишова були сліди побоїв.

Також Щучко додав, що за їхньою інформацією, в тому числі і від джерел з СБУ, агенти білоруських спецслужб прибувають на територію України для фізичного знищення особливо незручних для влади Лукашенко активістів.

Раніше ми також повідомляли, що США чекають від України встановлення причин смерті Шишова.