RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

США чекають від України встановлення причин смерті Шишова

Представники США висловили глибокий сум з приводу можливого вбивства білоруського активіста Віталія Шишова. Вони стурбовані цим інцидентом і сподіваються, що українські правоохоронні органи проведуть ретельне і професійне розслідування.

Відповідну заяву було опубліковано на офіційній сторінці посольства США в Україні в соціальній мережі Facebook.

"Сполучені Штати глибоко засмучені смертю білоруського активіста Віталія Шишова в Києві, і ми висловлюємо глибокі співчуття його близьким. Його смерть сталася на тлі неприйнятної білоруської розправи з громадянським суспільством, і ми сподіваємося на повне й ретельне розслідування українською владою і встановлення причин і обставин", - написали представники американського посольства.

До них також приєдналися деякі з європейських колег. Зокрема голова МЗС Латвії Едгар Ринкевич теж висловив співчуття родині та друзям Шишова в зв'язку з "шокуючими новинами" про смерть білоруського активіста.

"Шокуюча новина про смерть білоруського активіста Віталія Шишова, знайденого повішеним в Києві. Мої глибокі співчуття його родині та друзям. Необхідно провести ретельне розслідування обставин його смерті", - написав Рінкевич в Twitter.

У той же час глава МЗС Данії Йеппе Кофод теж "глибоко вражений жахливою смертю" Шишова ".

"Закликаю владу в Києві докопатися до суті справи і представити результати. Неприйнятно, що білоруські атлети і неурядові організації продовжують жити в страху ", - підкреслив Кофод.

Також до своїх колег з США і вище зазначених європейських країн приєдналися глава МЗС Швеції Анн Лінде і Міністерство закордонних справ Австрії.

Нагадаємо, що в справі про смерть активіста Шишова відкрилися несподівані подробиці.