RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Пожежа в київському Костелі Святого Миколая: з'явилася реакція глави МВС

Глава МВС Денис Монастирський високо оцінив дії рятувальників при гасінні пожежі в Києві в Костелі Святого Миколая, порівнявши її з пожежею в соборі Нотр-Дам де Парі.

Про це вона написав на своїй сторінці в Facebook.

Міністр зазначив, що пожежа почалася під час репетиції на всесвітньо відомому органі: з нього пішов дим, а потім його охопило полум'я.

"На жаль, співробітники закладу культури не викликали рятувальників відразу після виникнення пожежі, намагаючись її загасити самотужки. У результаті були втрачені дорогоцінні хвилини. Рятувальники відреагували миттєво і були на місці події вже через 6 хвилин після виклику.

Скажу відверто, якби не їх професійні дії, ми б втратили одну з найкрасивіших архітектурних пам’яток Києва, – як Париж втратив стародавній собор Нотр-Дам де Парі", - написав Монастирський.

"Звісно, попереду велика робота з відновлення однієї з архітектурних перлин столиці. Доведеться будувати новий орган. Проте головне, що завдяки швидким і професійним діям рятувальників ніхто не загинув, а конструкція будівлі, за попередніми висновками спеціалістів, не зазнала ушкодження", - додав міністр .

Поліція розглядає всі можливі версії загоряння. Після вивчення записів з внутрішніх і зовнішніх камер відеоспостереження, допиту свідків і експертизи буде зрозуміло, що саме сталося. Основною версією поки що є загоряння електропроводів всередині дерев'яного корпусу органу, яким було більше 40 років.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні 2019 року у Франції вогонь знищив Собор Паризької Богоматері.