RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Ховав гроші в стелі: під Києвом сина екс-спікера Ради обікрали на десятки мільйонів

В Києві суд розглядає справу про крадіжку 2 млн доларів з будинку сина екс-голови Верховної Ради Олександра Рибака. Гроші сім'я зберігала у стелі.

Про це свідчать матеріали суду, повідомляє "Судовий репортер".

За словами потерпілого, у 2014 році він зняв з особистого рахунку 1,5 млн доларів, які отримав від продажу нерухомості. Рибак запросив робітників, щоб виправити дефект у стелі. Поки вони обідали господар начебто поклав за стелю 900 тис. доларів, а ще 1,1 млн доларів додала його дружина. Стелю зашили гіпсокартоном та наступного дня пофарбували.

1-10 липня 2014 року Рибак поїхав на відпочинок і назначив домоправителя. Домоправитель перестав виходити на роботу, а після звільнення він вирушив на відпочинок до Об’єднаних Арабських Еміратів, придбав новий автомобіль «Volkswagen», хоча ніде офіційно не працював. Господар у жовтні 2016 року виявив, що грошей у стелі немає. Підозру повідомили охоронцю і колишньому домоправителю.

"З відкритих джерел відомо, що Олександр Рибак, уродженець Донецька, з березня 2010 року по січень 2011 був першим заступником начальника Державної архітектурно-будівельної інспекції, а з 28.12.2010 по 19.03.2014 року обіймав посаду Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України. Олександр є сином Володимира Рибака, колишнього голови Верховної ради", - повідомляє видання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у центрі Києва пограбували квартиру дочки колишнього голови Служби зовнішньої розвідки Григорія Ілляшова.