RU  UA

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Києві від коронавірусу померла поетеса: у мережі хвиля скорботи

У неділю, 7 листопада, у Києві від коронавірусу померла поетеса Світлана Йовенко. Шанувальники та близькі у скорботі.

"Апостроф" зібрав слова співчуття на згадку про знамениту українську поетесу.

"Після яскравого дебюту у 16 років ім'я Світлани Йовенко завжди було на слуху у любителів поезії, вона автор багатьох збірок лірики, автор прозових книг, літературних есе та статей, спогадів. (...) Її знали та любили університетські друзі, вірні читачі, чорнобильці, - адже Світлана неодноразово відвідувала зону, брала участь у створенні фільмів Роллана Сергієнка, укладала антології, написала вірші та поему, цілу низку прозових творів, високо оцінених читачем”, - пише Любов Голота.

"Я знав її батьків, бував у них удома. Світлана могла б стати академіком, навчалася в аспірантурі, мала чудові дані для вченого, але переважила література. Поезія, переклади, есеїстика, журналістська діяльність стали основними її захопленнями і там вона досягла більших висот" , – розповідають близькі.

"Тиждень тому говорили годину по телефону (вона була в санаторії "Конча Заспа"), хотів зателефонувати вчора, а потім подумав, що не турбуватиму до повернення додому. А сьогодні - таке...".

"Щойно написали, що померла Світлана Йовенко... Проклятий ковід! Царство Небесне прекрасній поетесі! Звучать мені її вірші...", - пише прихильниця.


Раніше "Апостроф" повідомляв, що від коронавірусу померли українські письменники Тимур і Олена Литовченко.