RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Оборона Києва: що відбувається у столиці та на підступах до неї, фото та відео

Окупаційні війська Російської Федерації вже другий день намагаються зламати Збройні сили України. Йдуть запеклі бої за українську столицю. У четвер, 24 лютого, українським військовим вдалося відбити у ворога захоплений ним аеропорт ДП "Антонова" у Гостомелі. На жаль, сьогодні окупантам вдалося взяти місто під свій контроль, після чого ворог рушив на штурм Києва.

"Апостроф" розбирався, що відбувається у столиці та на її підступах.

13.30.Терміни комендантської години в Україні розширено – тепер з 17.00 до 8.00

13.13. Ще одну ворожу ДРГ затримано в Києві.

12.30. Надходять повідомлення про висадку нового російського десанту в Обухівському районі під Києвом. Мета - аеродром у Василькові, щоб розчистити можливість просування техніки на Київ.

10:36 У МВС України повідомляють, що російська армія робить спроби висадки на лівому брезі Києва.

Українські військові тримають під контролем мости та готові відкривати вогонь на поразку за цілями, які намагатимуться перетнути міст у напрямку правого берега.

МВС просить усіх громадян залишатися в безпечних місцях і не робити спроб перейти через річку Дніпро у бік Правого берега.

09:38

09:14

08:26 На Жулянах ракета влучила у будинок

07:48 До Києва з боку Вишгорода рухається ворожа колона близько 100 одиниць бронетехніки. На її бортах – біла буква V, а на рукавах – білий скотч.

07:43

02:50 Очевидці повідомлять, що в районі метро "Берестейська" точиться інтенсивний вуличний бій.


02:48 Нові вибухи у районі Троєщини – там окупанти намагаються зруйнувати ТЕЦ-6. ППО відбиває атаки.

02:45 Російські військові переодяглися в форму поліції України, під’їхали на авто з мигалками і розстріляли бійців на КПП біля Василькова. Одразу після цього, за даними УП, зайшла група військових РФ на вантажівці. Йде важкий бій.

02:30 У Бородянці (40 км на північний захід від Києва по "Варшавці") помічено 12 одиниць військової техніки окупантів. Ще близько 50 одиниць рухалося у бік Берестянки (село за кілька кілометрів на північ від Бородянки).

01:50 Радник голови МВС Віктор Андрусів повідомив, що за 25 лютого у Києві знищено близько 60 диверсантів, затримано десятки любителів поставити мітку.

01:20 У районі аеропорту Васильків під Києвом українська ППО знищила один транспортний Іл-76 з десантом супротивника, два вертольоти та штурмовик Су-25.

01:11 Пізно ввечері у Київському метрополітені, який зараз використовується як бомбосховище, народилося немовля. Дівчинку назвали Мія.

00:25 У житловій забудові Києва почався стрілковий бій.

22:20 Нацгвардія затримала фейковий підрозділ "тероборони" у Києві. І просить бути уважним та повідомляти про підозрілі групи осіб у СБУ та поліцію.

22:05

21:57 У Києві пожежники та добровольці затримали російських диверсантів, переодягнених у форму ЗСУ. Ті прийшли до 44-ї пожежної частини з проханням дати їм переодягтися. Окупанти були озброєні, мали бронежилети і ... ковбасу. Поки рятувальники замовляли ворогам зуби і давали поміряти штани, силовики затримали непроханих гостей.

21:52 Стало відомо, що сьогодні у Києві можуть планово відключати електроенергію.

21:50 У Києві оголошено повітряну тривогу. За 10-15 хвилин до столиці прилетить російська авіація.

21:20 Збройні сили України з району Київської ТЕЦ №6 завдали удару по ворогові з САУ 2С7 "Піон" калібром 230 мм.

20:45 У районі київської ТЕЦ-6 на Троєщині з інтервалом 3-5 хвилин сталися п'ять вибухів. Туди вже направлені аварійно-рятувальні служби, а влада з'ясовує деталі.

20:25 Стало відомо, що батальйони територіальної оборони Києва отримали шведські переносні протитанкові керовані ракети NLAW, здатні знищувати танки та іншу бронетехніку супротивника.

Так, вранці 25 лютого бійцям ЗСУ вдалося збити російський літак. Його осколки впали на вулиці Садова, що в Дарницькому районі, та спровокували пожежу у двоповерховому приватному житловому будинку. Через небезпеку детонації боєкомплекту машини бійцям ДСНС довелося гасити пожежу з відстані, що відчутно ускладнило це завдання. Приблизно через 2 години спалах вдалося повністю ліквідувати.

Через деякий час ворог пішов у наступ на північний захід від Києва. В Оболонському районі місцевих жителів попросили сховатись у будинки і в жодному разі не виходити на вулицю.

"Будьте пильними і залишайтеся в приміщеннях - вдома або в укриттях. Виходити на вулицю зараз дуже небезпечно через наближення ворога. Єдиним винятком може бути необхідність переміщення в укриття при включенні сигналу "Повітряна тривога" , - звернулися до мешканців району.

На Гостомельській трасі, яка веде на Оболонь, чоловік сам вирішив зупинити колону бронетехніку, що рухалася на Київ. Він вийшов на дорогу прямо перед російською технікою. Броневики об'їжджали чоловіка, але не зупинилися.

Також на Оболоні українські військові ліквідували ДРГ супротивника, при цьому окупанти були одягнені у форму ЗСУ.

На київському Подолі також було знищено вантажівки окупантів, що маскувалися під бійців Нацгвардії. Це сталося під мостом на вулиці Кирилівській на перехресті з вулицею Олени Теліги.

Щоб ускладнити окупантам завдання з перекиданням військ, українські військові підірвали міст через обвідний канал Дніпра за Вишгородом (Київською ГЕС).

О 16:00 на Воскресенці було підірвано російський військовий автомобіль, це сталося на проспекті Шухевича неподалік АЗС.

Тим часом у центрі Києва на дахах будинків та стовпах почали з'являтися вже всім добре відомі мітки у вигляді хрестиків. Імовірно, вони є ворогом для наведення під час скоєння ракетно-бомбових ударів.

Влада закликає громадян звертати на це увагу та повідомляти про диверсантів.

Паралельно з цими подіями всім охочим приєднатися до ТрО городянам почали роздавати автоматичну зброю. Кількість бажаючих приєднатись зростає постійно.

"Тільки в Києві вже 18 тисяч автоматів і відповідний боєкомплект, які вже роздані і продовжать лунати бійцям Сил ТрО протягом вчорашнього і сьогоднішнього дня. Охочих приєднатися до рядів Сил ТрО і зі зброєю в руках зупиняти російських окупантів зростає, а зброя надходить ще" – написав міністр оборони.

Крім того, Олексій Резніков заявив, що незабаром Україна отримає додаткове посилення у вигляді сучасної зброї та інших ресурсів від партнерів.

Згуртованість українців, і мешканців нашої столиці зокрема, дуже наочна. Так, за словами нардепа Олексія Гончаренка, у спальному масиві Виноградар співробітники пивного магазину прямо у дворі виливали пиво та віддавали порожні пляшки бійцям тероборони для коктейлів Молотова.

"Наш народ не перемогти", – додав Гончаренко.

Також стало відомо, що 25 лютого окупанти обстріляли Київ із оперативно-тактичного комплексу "Іскандер". Українські сили ППО збили ракети над харківським масивом столиці. У мережі з'явилися фото з головною частиною, що не розірвалася, від ракети.

Крім цього, Сергій Наумович опублікував відео одного з повітряних боїв героїчного українського льотчика-винищувача, і назвав кілька його перемог: 2 – Су-35, 1 – Су-27,1 – МіГ-29, 2 – Су-25.

"Гарний пілот винищувача повинен добре орієнтуватися на місцевості і, таючись на дуже низькій висоті польоту, раптово вразити супротивника, атакуючи зі спини", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що захисника столиці вже називають примарою Києва.

Раніше ми також повідомляли про те, як вчинити з тваринами у разі виїзду з міста.