RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Помстилися за Луганськ: під Києвом ППО знищила російський літак із десантом

Вночі 26 лютого у небі під Києвом сили протиповітряної оборони збили Іл-76 із російськими десантниками.

Про це повідомляє Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

"Наші сили ППО збили Іл-76 із ворожим десантом у районі Василькова. Це помста за Луганськ 2014 року. Смерть ворогам!"

Командування Повітряних Сил ЗСУ уточнило, що о пів на першу ночі український винищувач Су-27 успішно атакував ворожий військово-транспортний літак Іл-76 МД і знищив ворога.

Пізніше голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія написав у Facebook, що над Васильковом збито російський винищувач та два вертольоти.

Варто зазначити, що зараз точаться важкі бої у місті Васильків Київської області, де найманці намагаються висадити десант із повітря.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року український військово-транспортний літак Іл-76МД зазнав катастрофи над Луганськом. Його було збито ракетами, запущеними бойовиками із переносного зенітного ракетного комплексу (ПЗРК), загинуло 49 людей - 40 бійців 25-ї окремої повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу.

Як виявило розслідування, на висоті близько 500 метрів у літак потрапила ракета переносного зенітного комплексу (ПЗРК) "Ігла". Неподалік місця катастрофи знайшли дві відстріляні труби від цього комплексу (другу пілоти змогли нейтралізувати тепловою пасткою). На думку експертів, Іл-76МД міг бути обстріляний ще й зенітно-артилерійською установкою.

В результаті атаки літак втратив крило, загорівся і впав за п'ять кілометрів на схід від Луганська. Усі, хто був на його борту, загинули. Згідно з висновками судмедекспертів, багато тіл були буквально розірвані навпіл або втратили кінцівки.

Раніше "Апостроф" писав, що від ворожих атак київське небо захищає льотчик-винищувач, який на МіГ-29 за 30 годин збив шість російських літаків.