RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

У Києві на ринку продають небезпечні ягоди: є перший постраждалий

У Києві чоловік, ймовірно, отруївся черешнею іспанського виробництва, яку реалізовували на столичному ринку - концентрація фосфорорганічного інсектициду у ягоді значно перевищує норму.

Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві на Facebook-сторінці.

Зазначається, що до Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві надійшло звернення, щодо отруєння громадянина, що вживав в їжу черешні Cerezas-Cherries, виробник Іспанія.

Після дослідження ягоди Центральною випробувальною державною лабораторією Держпродспоживслужби в Київській області та м. Києві, у продукті було виявлено фосфорорганічний інсектицид "Бромофос" у концентрації 0,13мг/кг (при нормі не більше 0,07мг/кг), що не відповідає вимогам ДСТУ EN 12393-1.2.3:2003. Саме цей чинник міг стати причиною отруєння та виникнення анафілактичного шоку у потерпілого заявника.

"Черешня Cerezas-Cherries, виробник Іспанія, знята з реалізації на оптовому ринку "Фермер" за адресою: м. Київ, вул. Електротехнічна, 18", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку з інцидентом, головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві підготовлено та направлено листа до Деснянського Управління поліції Головного управління Національної поліції України у м. Києві з проханням вжити заходів реагування відповідно до законодавства.

Раніше ми писали, що українців попередили про небезпеку популярної ягоди.