RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Крав дані банків та продавав їх росіянам: СБУ затримала хакера

У суботу, 23 липня, у Києві співробітники кібердепартаменту Служби безпеки України затримали хакера, який викрадав дані з обмеженим доступом з електронних систем українських та іноземних компаній і банків для російських спецслужб, створюючи спеціалізоване шкідливе програмне забезпечення.

Про це повідомляє СБУ на своєму офіційному сайті.

Після одержання несанкціонованого доступу до комп’ютерних мереж, зловмисник розповсюджував шкідливе ПЗ через електронні пошти банків і підприємств, отримуючи віддалений доступ до їхніх цифрових систем. Далі чоловік ці дані надавав анонімним інтернет-платформам, що адміністрували російські співробітники ФСБ.

Під час обшуку, СБУ знайшли у нього комп’ютерне обладнання, банківські картки та мобільні телефони з доказами своєї незаконної діяльності. Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 361-1 Кримінального кодексу України "Створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут".

Йому загрожує штраф від 2 тисяч до 4 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи до двох років, або позбавленням волі до трьох років.

Раніше ми писали, у Києві працівники Служби безпеки викрили протиправну схему продажу військової гуманітарки на близько вісім мільйонів гривень.