RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Світла не було лише 5 годин: у Києві жителі одного з районів вийшли на "дивний" мітинг проти трамваїв, відео

У той час, як українські енергетики роблять усе можливе, щоб повернутися до планових відключень світла після останнього обстрілу країни російськими окупантами, деякі люди невеликими купками влаштовують дивні мітинги проти відключення електроенергії - жителі одного з будинків Солом'янського району столиці перекрили рух трамваю.

Про інцидент написали на Facebook-сторінці ДТЕК Київські електромережі.

На відео, опублікованому в мережі видно, як водію трамвая довелося зупинитися через кількох людей, які вийшли на колію. Один із пасажирів, ймовірно, автор відео, бурхливо коментував ситуацію, пояснювавши, що світла немає в усіх і такі протести не вихід. Він також порадив водієві "давить их, они разойдутся".

Читайте також: У Києві вводять "ручні" відключення світла: кого вони торкнуться

У ДТЕК також прокоментували інцидент, пояснивши, що енергетики працюють понаднормово, аби повернути стабільне електропостачання у домівки українців. Десятки працівників було поранено та вбито під час ракетних атак рашистів, які зруйнували 40% української енергосистеми.

Щодо протестуючих киян, то у будинках по бульвару Вацлава Гавела електропостачання було відсутнє з 13.40 до 18.34, тобто менше 5 годин. Однак після включення світла по бульвару Вацлава Гавела поступила заявка на відсутність електропостачання в трьох будинках.

"Наші фахівці оперативно виїхали на місце для з’ясування причин. Причиною стало спрацювання автоматики через надмірне навантаження на мережу. Електропостачання будинкам відновлене о 19.40", - пояснили в ДТЕК.

Раніше ми публікували унікальні фото того, як живе столиця при постійних відключеннях світла.