RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

У Києві вводять "ручні" відключення світла: кого вони торкнуться

Попри те, що в Україні, зокрема, у столиці, покращується ситуація з електроенергією, екстрені відключення продовжують діяти. Окрім цього, вводять ще "ручні" відключення світла – вони стосуються будинків, що підключені до ліній об'єктів критичної інфраструктури.

Про це розповів голова CEO YASNO Сергій Коваленко на Facebook-сторінці.

За його словами, об'єкти критичної інфраструктури, які визначає місцева влада, не беруть участі у екстрених відключеннях світла. Проте, разом з ними до ліній можуть бути підключені звичайні житлові будинки - деякі із них можна переключити на іншу лінію, яка вимикається.

Читайте також: Киян не зламати: як живе столиця при постійних відключеннях світла - ексклюзивні фото

"Це нешвидкий процес, однак з хорошим прогресом: раніше на столицю таких будинків було 2000, зараз – 745", - розповів Коваленко.

Він наголосив, що уже знайдено рішення щодо тих житлових споруд, які переключити на іншу лінію неможливо.

"По них очікується адміністративне рішення - ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії. Подивимося, наскільки це буде робоча схема", - пояснив представник компанії.

Він також розповів, що ситуація зі світлом поступово налагоджується: у понеділок кияни у середньому відключалися на 9 годин, у вівторок - менше ніж на 7 годин на добу. Самі обмеження також були меншими - 545 МВт. Протягом дня відключалося 953 тисячі клієнтів, що на 5 тис менше, ніж попереднього дня.

Раніше ми писали, чому за інформацією "ДТЕК" світло не вимикають в елітних районах Києва та області.