RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Передавав ворогу дані про ЗСУ: під Києвом затримали агента ФСБ, фото

Служба безпеки України затримала в Києві колаборантку з Харківщини, яка хотіла оформити документи ВПО й втекти до ЄС та в результаті багатоетапної спецоперації викрила у столичному регіон агента ФСБ.

Про це інформує прес-центр СБ України.

Повідомляється, що мешканця Білої Церкви у грудні минулого року завербував кадровий співробітник російської спецслужби.

Читайте також: Коригувальнику ударів по Миколаєву загрожує максимальний термін: відео із суду

Надавши письмову згоду на співпрацю з ворогом, агент отримав оперативний псевдонім "Тень" й отримав завдання приховано збирати інформацію про місця розташування та переміщення підрозділів Сил оборони на території Київщини.

Російський агент намагався виявити штаби управління і склади з артилерійським озброєнням ЗСУ.

Крім цього, він передавав агресору координати місцевих об’єктів критичної інфраструктури, у тому числі енергогенеруючих підприємств для підготовки серії прицільних ракетних ударів.

Контррозвідники затримали ворожого агента на спробі збору закритих відомостей про українські військові бази.

Зрадник підтримував комунікацію з ФСБ через телеграм-канал, куди скидав отримані відомості у вигляді фото-, відеоматеріалів з прив’язкою до місцевості.

Надалі зловмисник мав створити розгалужену агентурну мережу для більшого "покриття" регіону щодо збору розвідувальних даних на користь РФ.

Під час обшуків за адресою проживання затриманого правоохоронці вилучили мобільні телефони з доказами листування з агресором. Також у фігуранта виявлено російський паспорт та прокремлівську символіку.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, що у Харкові затримали колаборанта, який кликав "русскій мір" ще в 2014 році.