RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Коригувальнику ударів по Миколаєву загрожує максимальний термін: відео із суду

Колишньому керівнику Миколаївської окружної прокуратури Геннадію Герману, якого підозрюють у роботі на окупантів та судять за державну зраду, продовжили термін перебування під вартою на 2 місяці.

Про це повідомляє Миколаївський Центр журналістських розслідувань.

Як з'ясувало слідство, прокурор передавав ворогові дані про розташування ЗСУ, зокрема повідомив російським кураторам про місцезнаходження казарми морських піхотинців, де знаходилися сотні військових.

Читайте також: Мінімум 50 загиблих: фото та дані про жертв ракетного обстрілу казарми в Миколаєві

18 березня росіяни завдали удару по Миколаєву з території Херсонської області, обстрілявши й місце розташування 79-ї окремої десантно-штурмової бригади. Оскільки відстань була дуже близькою, місцевих жителів не встигли попередити про повітряну атаку.

Багато українських захисників, які були в будівлі під час атаки, досі вважаються зниклими безвісти.

"Рідні загиблих прагнуть знайти їхні тіла і поховати, як належить. А ще – хочуть вищої міри покарання для того, хто здав ворогові місце дислокації захисників. Герман співпрацював з ворогом протягом березня. За цей час у регіоні загинули сотні українських військових", – зазначають журналісти ЦЖР.

Приморський райсуд Одеси залишив Геннадія Германа у СІЗО ще на два місяці для закінчення розслідування.

Нагадаємо, що в Україні до 15 років в'язниці засудили зрадницю, яка готувала проникнення російської диверсійно-розвідувальної групи до Миколаєва.