RU  UA

Не тільки "полювання" на Patriot: експерт назвав всі цілі ракетних атак РФ по Києву

Окупанти масованими атаками ракет і дронів на Київ намагаються досягти декількох цілей, в їх основі лежить намагання Кремля зірвати підготовку ЗСУ до наступальних дій на фронті.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив"Олександр Коваленко.

Читайте також: У перший день літа Росія вдарила по Києву – серед жертв є діти: фото та всі подробиці

За словами експерта, мета повітряних атак ворога комплексна.

"Це не просто мета знищити у форматі полювання той самий ЗРК Patriot. Це, наприклад, ще відволікання нашої протиповітряної оборони. Тобто, вони це роблять для того, щоб, умовно, зірвати підготовку до наших наступальних дій", - пояснив експерт.

Важливим фактором, як зазначає експерт, є і тиск на українців, і передусім, киян, які страждають від нічних атак вже цілий місяць.

"Окрім цього це, дійсно, морально-психологічний тиск і продовження тактики виявлення локацій, позицій, де розміщуються наші системи протиповітряної оборони. Плюс до цього - виявлення та фіксація номенклатури безпосередньо тих систем – зенітно-ракетних комплексів та формування цієї мапи протиповітряної оборони над Києвом та Київщиною", - додав Коваленко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ППО знищила всі "Іскандери" , якими атакували Київ, але від їхніх уламків загинули люди.

Вас також може зацікавити:

Україна не може бити по комплексах "Іскандер" в Росії: в ЗСУ назвали причину

Смертельний удар по Києву: чому люди не мали доступу до укриття в поліклініці

Удар 1 червня по Києву: фото наслідків і заява Кличка щодо роботи укриттів