RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Удар 1 червня по Києву: фото наслідків і заява Кличка щодо роботи укриттів

Під час чергового обстрілу Києва 1 червня росіяни вбили трьох людей, зокрема 11-річну дитину. У кількох районах столиці пошкодження отримали будинки, нежитлові будівлі, автомобілі та лікарня.

Фотографіями з місця події поділився кореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков.

Читайте також: Смертельний удар по Києву: чому люди не мали доступу до укриття в поліклініці

Столичні правоохоронці продовжують працювати на місцях та документують наслідки чергового нападу РФ. До поліклініки у Деснянському районі Києва, де загинули люди, почали приносити квіти.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Крім того, на місце прибув столичний мер Віталій Кличко, який пообіцяв з'ясовувати, чому було закрито укриття у поліклініці. Він заявив про те, що правоохоронці здійснюють слідчі дії в поліклініці та на її території в Деснянському районі столиці, порушено кримінальні справи.

ламок ракети впав біля входу в медзаклад через 4 хвилини після оголошення повітряної тривоги. І люди прямували в укриття.Зараз слідство встановлює, чи відчиненим було укриття. Чи були в ньому люди. Бо, за інформацією рятувальників, після пошкодження поліклініки, з неї виводили групу людей. У Деснянському районі наразі пошкоджені три школи, дитячий садочок, 6 будинків та поліцейський відділок. Загалом, внаслідок нічного обстрілу столиці постраждали 19 людей. Із них Троє людей загинули, в тому числі 1 дитина. 16 постраждали. 9 людей госпіталізували, одна з них - у тяжкому стані. Семеро - отримали амбулаторну допомогу. у тому числі 1 дитина. отримали допомогу амбулаторно", - заявив градоначальник.

Кличко також заявив про те, що у кожному районі міста відповідальність за роботу укриттів несуть керівники установ, де розташовані укриття, та голови районів. Глави РДА відповідальні за доступ та облаштування укриттів, завданих на карту укриттів столиці.

"Щодо Деснянського району - у школі поруч, з поліклінікою укриття було відкритим і в ньому були люди. Всі глави районів отримали доручення ще раз перевірити всі укриття!Домовилися з патрульною поліцією Києва, що вони допоможуть контролювати роботу укриттів уночі. Обʼїжджатимуть у комендантську годину під час повітряної тривоги укриття, що є на мапі міста і перевірятимуть, чи вони відчинені. Та оперативно передаватимуть інформацію міським службам.", - заявив мер.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ППО знищила всі "Іскандери" , якими атакували Київ, але від їхніх уламків загинули люди.

Вас також може зацікавити:

‚Утворилася величезна вирва: нові фото наслідків атаки дронів на Печерську в Києві

Скільки ракет і дронів випустила Росія по Україні за травень: інфографіка

Загинула молода жінка, багато поранених: у поліції розповіли про наслідки атаки РФ на Київ