RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Події

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Пошкоджено 5 будинків: фото і нові подробиці ракетної атаки на Київ

Вранці 11 листопада ЗС РФ завдали ракетного удару по Києву, а в області пошкоджено житлові будинки.

"Апостроф" в одному матеріалі зібрав актуальну інформацію про ранковий ворожий обстріл.

За даними Київської ОВА, вночі ЗС РФ атакували регіон ударними дронами-камікадзе Shahed, а вранці завдали ракетного удару по столиці. Влучань в об'єкти цивільної або критичної інфраструктури не зафіксовано.

Читайте також: Атака "шахедами" на Київ: скільки цілей вдалось збити ППО

"За оперативною інформацією, вибуховою хвилею пошкоджено 5 приватних житлових будинки. Зокрема, покрівлі, вибиті вікна. Також є незначні пошкодження господарських приміщень та одного з приватних підприємств. Загиблі та постраждалі відсутні", - йдеться у повідомленні КОВА.

Начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко зазначив, що ЗС РФ завдали ракетного удару по Києву після 52-денної паузи. За його словами, о 8:00 ворог здійснив пуск балістичної ракети типу "Іскандер" в напрямку столиці. Російська ракета була знищена на підльоті до Києва.

"За попередньою інформацією - руйнувань та постраждалих не має. Оперативні дані уточнюються", - резюмував Попко.

Пресцентр МВС України підтвердив інформацію про ракетний удар по Києву та оприлюднив світлини з наслідками ворожої атаки. Сили ППО ефективно відпрацювали, однак уламками пошкоджено житлові будинки в області. Постраждалих серед цивільних, на щастя, немає.

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат зазначив, що ЗС РФ, ймовірно, завдали балістичного удару по Києву, але протиповітряна оборона впоралася з ворожою ціллю. Окремо офіцер розповів, чому у столиці вибухи пролунали до оголошення повітряної тривоги. За його словами, балістичні ракети летять досить швидко, а від моменту пуску до прильоту - лічені хвилини.

Пізніше ранковий ракетний удар прокоментувавкомандувач ПС ЗСУ Микола Олещук. За його словами, ЗС РФ використали балістичну ракету "Іскандер-М" чи зенітну керовану С-400 для завдання удару по Києву.

"А наразі хочу подякувати бойовим розрахункам ЗРК Patriot за миттєву реакцію при захисті столиці та усім, хто відбивав атаку "шахедів" у ніч на 11 листопада 2023 року в зонах відповідальності повітряних командувань Схід, Південь та Центр", - резюмував Олещук.

Раніше ми розповідали, що ЗС РФ завдали ракетного удару по Одеській області.

Вас може зацікавити:

Окупанти вранці скинули на Авдіївку запальні снаряди: відео

Росія завдала смертельного удару по житловому району в Херсоні: фото та відео

Морський терор продовжується: Росія вдарила по судну, що заходило в український порт, фото