RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Окупанти вранці скинули на Авдіївку запалювальні снаряди: відео

Російські окупанти не полишають спробу захопити Авдіївку на Донеччині, використовуючи усі наявні сили та засоби, навіть заборонені нормами міжнародного гуманітарного права.

Відповідним відео поділилися у місцевих каналах.

Читайте: Хотіли йти на Берлін, але зупинилися під Авдіївкою: план широкомасштабного наступу РФ провалився

На кадрах видно, як на зруйноване та понівечене місто разом із його захисниками летять яскраві вогняні заряди, схожі на феєрверк.

За інформацією Генштабу ЗСУ, ворог не полишає спроб оточити Авдіївку. Противник вів штурмові дії південно-східніше Новокалинового, Авдіївки, Первомайського Донецької області, де українські захисники відбили 9 атак ворога, стійко тримаючи оборону та завдаючи загарбникам значних втрат.

Зазначимо, що російські війська в Україні застосовують так звані термітні або магнієві снаряди 9М22С або 9М28С, які запускаються з "Градів". Їх особливістю є те, що викликану ними пожежу неможливо загасити.

Бойова запальна суміш на основі магнію при розриві спалахує і досягає температури горіння до 2300-2700 градусів, пропалюючи будівельні матеріали, метал, броню техніки.

Коли такий снаряд вибухає, він розривається у повітрі, й з нього вилітає безліч дрібних частинок, які повільно падають на землю.

Нагадаємо, що протягом минулої доби було знищено 800 окупантів, 1 танк, 3 ББМ, 14 артсистем, 2 безпілотники та 23 одиниці автомобільної техніки ворога.

  • Вас зацікавить:

Погода не на боці росіян: чому окупантам не вдасться захопити Авдіївку і яке майбутнє її чекає

Пекло в Авдіївці: боєць зняв відео на "нулі"

Для росіян Авдіївка - фетиш-мета: що відбувається на фронті і де найгарячіші ділянки