RU  UA

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Події

Новини

20 вересня

Всі новини

Скандал навколо тунелю "Деміївська" – "Либідська": у КМДА розкритикували рішення слідства

Керівництво київського метро, якому оголосили про підозру, не є винним у деформації тунелю між станціями метро "Деміївська" та "Либідська".

Про це йдеться у заяві КМДА.

"Попри те, що експертні звіти та дослідження науковців підтверджують, що проєктна документація містить неякісні проєктні рішення, а під час будівництва було неякісно споруджено конструкцію тунелю цієї ділянки, основні звинувачення полягають у нібито неналежному утриманні та обслуговуванні тунелю, а також його експлуатації.

За результатом проведених досліджень, які на цей час дооформлюються, підтверджено, що під час зведення конструкції тунелю не було виконано хімічного закріплення ґрунтів. Також виявлено відхилення від проєктних рішень при будівництві тунелю, зокрема розміри тюбінгів оправи тунелю та частина лоткових блоків не відповідають проєктним. Водночас експерти підтверджують, що всі необхідні регламентні роботи з утримання та експлуатації перегінного тунелю виконувалась у повному обсязі", - заявили в столичній адміністрації.

Також наголошується на застосуванні політичного тиску.

"Київський метрополітен" наполягає на неупередженому розслідуванні і готовий до співпраці з правоохоронними органами. Разом із тим керівництво столичного метрополітену буде доводити безпідставність звинувачення у суді", - заявили у КМДА.

Як повідомляв "Апостроф", 23 липня Офісом генерального прокурора було оголошено про підозру щодо підтоплення тунелю метро.