RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

У Києві пригрозили повною зупинкою громадського транспорту: названо причину

Мер Києва Віталій Кличко закликав киян в період карантинних обмежень користуватися громадським транспортом тільки при гострій потребі, інакше не виключений ще більш жорсткий локдаун.

Про це він заявив під час онлайн брифінгу.

Він наголосив, що громадський транспорт під час карантину працює виключно для тих пасажирів, які добираються на роботу або у невідкладних справах. Для киян, які працюють в сферах життєзабезпечення міста.

"Натовпи в транспорті - це, я вважаю, безвідповідальністю тих людей, які не дотримуються рекомендацій і нехтують правилами, які вдають, що у нас ситуація нормальна і немає ніякого вірусу", - заявив Кличко.

Він додав, що якщо ситуація не покращиться, "і влада, і уряд будуть приймати рішення щодо зупинки громадського транспорту в столиці. Тоді буде дуже жорсткий локдаун".

Кличко також закликав керівників установ та підприємства некритичних сфер перевести співробітників на віддалену роботу, згідно обмеженням "червоної" зони.

Разом з тим, Telegram-канал "Сегодня" повідомив, що в Києві можуть зупинити роботу маршруток. Про це розповіли в "Асоціації перевізників Києва та Київської області".

"Зараз в Києві проводяться масові рейди по виявленню в маршрутках стоячих пасажирів. Водії намагаються не брати пасажирів більше ніж належить. Через це виникають постійні конфлікти. Люди з зупинок навіть кидають камені в автобуси за те, що ті не зупинилися - всі хочуть доїхати на роботу ", - описав ситуацію глава Асоціації Ігор Мойсеєнко.

Він додав, що люди лізуть в бійки з водіями і кричать, що самі будуть розбиратися з поліцією. У водіїв здають нерви.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві через обмеження в роботі громадського транспорту виник транспортний колапс, люди втрачають самовладання.