RU  UA

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Полізуть в гаманці українців: названо серйозні проблеми з добудовою Дарницького мосту в Києві

В "Укравтодорі" обіцяють до кінця року добудувати Дарницький міст у Києві - його буде включено у програму "Велике будівництво", щоб влітку розпочати роботи. Однак грошей на це у бюджеті не вистачає, а тому його добудова ляже додатковим навантаженням на платників податків.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

За словами директора Аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександра Сергієнка, вкластись у встановлені "Укравтодором" терміни неможливо суто фізично.

"Ми маємо щонайменше вісім місяців, які підуть суто на адміністративно-проєктні роботи. В кращому випадку будівництво почнеться пізно восени", - розповів Сергієнко "Апострофу".

При цьому основним питанням, яке не вдасться вирішити швидко, стане відсутність коштів у бюджеті.

"Але основне питання – де взяти гроші? – продовжує експерт. - Державний бюджет має великий дефіцит. Реальних грошей на це будівництво немає, хіба що знову треба буде випускати облігації внутрішнього займу, і їх знову викупить державний банк. Тобто – все це буде за рахунок наших гаманців".

Варто додати, що з'їзди з мосту повинні органічно вписуватись в інфраструктуру міста. Прибережні шосе на лівому березі потребують реконструкції. Неможливо довести до розуму міст, а навколишні ділянки залишити без ремонту.

Детальніше про те, чи вдасться добудувати Дарницький міст, читайте в матеріалі "Апострофа": "Місія (не)здійсненна: коли добудують Дарницький міст".