RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Коли в Києві пом'якшать карантин: у Кличка дали чітку відповідь

Київська влада прогнозує, що жорсткий локдаун в Києві можуть послабити з 15 квітня за умови зменшення кількості госпіталізацій в лікувальних закладах.

Ми повернемося 15 квітня до нормального життя, але за однієї умови - перший зам Кличко

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Умови виходу з "червоної зони" чітко прописані в постанові №1263. Нам потрібно зменшити рівень госпіталізації, виписати пацієнтів і звільнити в лікарнях місця з киснем, щоб, як мінімум, перейти до "помаранчевої зони", тобто до більш-менш нормального життя", - розповів Поворозник.

За його словами, столична влада з врахуванням кількості хворих з коронавірусом вже змушена була перенести заплановані терміни послаблення локдауну.

"Два тижні тому, вводячи додаткові обмеження, ми сподівалися, що з 10 квітня повернемося до звичайного режиму. Зараз покладаємо надії на додаткові заходи, щоб з 15 квітня піти на роботу, як раніше", - зауважив Поворозник.

Як повідомляв "Апостроф", у Києві під час карантину для компаній буде пріоритетним обслуговування пенсіонерів з 10 до 12 ранку. Нові вимоги набудуть чинності з 5 квітня і триватимуть як мінімум до 16 квітня.