RU  UA

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

У дитячому центрі Києва розкрили схему вибивання грошей – причетні колишні топ-чиновники: фото

В Києві викрили масштабну корупційну схему з обкрадання дитячого діагностичного центру. Серед організаторів, на думку правоохоронців, була ексзаступниця міністра соціальної політики.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією СБУ, злочинне угрупання займалася вимаганням коштів від співробітників установи. Для цього вони залучили керівницю центру та понад десяти його працівників.

"До схеми причетні колишня топчиновниця КМДА, громадські діячі й ексзаступниця міністра соціальної політики України", - зазначають правоохоронці.

Зокрема, вони оподатковували внутрішні порушення, які були "узаконені" у діагностичному центрі:

  • неофіційна винагорода від пацієнтів за лікарські послуги;
  • надходження, отримані від орендарів за наднормове використання площ;
  • лікування та надання медичних послуг поза офіційним обліком;
  • невживання заходів дисциплінарного впливу та звільнення з роботи;
  • прибуток від закупівлі товарів та послуг у підконтрольних постачальників за завищеними цінами;
  • надходження, отримані за внесення неправдивих відомостей до медичної інформаційної системи Helsi (про вакцинацію осіб від COVID-19 без фактичного проведення вакцинації).

Відсотки мали сплачуватися щотижнево протягом 8 місяців, скількі й діяла протиправна схема. Під час обшуків були вилучені речові докази.

"Правоохоронці затримали директорку Київського міського дитячого діагностичного центру під час отримання від підлеглої чергового тижневого платежу в сумі 30 тис. грн. Раніше задокументували отримання нею 24 тис. грн за незвільнення з роботи працівника медзакладу за надуманими підставами", – додаюли в СБУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Києві вимагали у ветеранів АТО хабарі у розмірі від 3 до 5 тис доларів, щоб оформити інвалідність. Таким чином правопорушники отримали близько 21 тис доларів.