RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Влада

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

У Києві можуть запровадити новий локдаун: як працюватимуть школи та транспорт

Швидке розповсюдження штаму "Омікрон" призвело до нової хвилі коронавірусу в Києві. Таким чином, на киян знову чекає низка карантинних обмежень.

"Апостроф" розповідає, як працюватимуть школи та громадський транспорт у разі локдауну.

Школи

Школярів та співробітників навчальних закладів не плануюють відправляти на "дистанційку". Школи працюватимуть очно. Однак рішення про дистанційний режим начання приймає керівництво закладу. Крім того, окремі класи також можуть працювати в онлайн-режимі, залежно від рішення адміністрації школи.

Громадський транспорт

У Києві не планують закривати метро у разі локдауну, однак кияни знову користуватимуться транспортом по спецперепусткам. Водночас у КМДА сподіваються уникнути цього завдяки високому рівню вакцинації від "ковіду" у Києві. Для отримання документу роботодавці мають зареєструватися на сайті системи "Карантин" і, як і раніше, подати заявки на отримання спецперепусток для співробітників.

Крім того, під час локдауну не можна буде скористатися іншими електронними квитками для проїзду. Вони будуть деактивовані на час "червоної" зони, тобто не працюватимуть квитки у вигляді QR-кодів.

Раніше "Апостроф" повідмоляв, що у громадському транспорті Києва посилять дотримання карантинних обмежень.