RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

До Києва дістався штам "Омікрон": список карантинних заборон

У вівторок, 28 грудня, у Києві зафіксували перші випадки зараження новим штамом коронавірусу "Омікрон". Стало відомо, яких карантинних правил мають дотримуватися українці.

Про це розповів перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.

"Фахівці стверджують, що цей вірус заразніший, ніж штам Дельта. Вакциновані пацієнти хворіють у легкій формі", - зазначив чиновник.

За словами Поворозника, жителі та гості столиці повинні дотримуватися обмежень "жовтої" зони карантину. Важливо - обов'язкове носіння медичної маски у закладах та громадському транспорті.

У Києві заборонено:

  • пасажирам, крім осіб, які не досягли 18 років, користуватися послугами громадського транспорту (автомобільним, електричним, у тому числі метрополітеном) без наявності у них негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигену терміном дії 72 години; або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини COVID-19, яка може бути застосована протягом 30 днів від дати введення дози; або жовтого або зеленого сертифіката COVID; або документа про лікування особи від зазначеної хвороби;
  • відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест визначення антигену терміном дії 72 години; або "зелений" COVID-сертифікат; або документ про одужання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у Європейському центрі профілактики та контролю захворювань склали рейтинг держав з високим рівнем захворюваності.