RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Лайм

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Пробачили Крим і підтримку Путіна? СБУ і Мінкульт несподівано виключили Кіркорова з "чорного списку"

СБУ направила Міністерству культури та інформполітики звернення, в якому просить відкликати лист щодо включення російського співака Філіпа Кіркорова до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

Про це повідомляє Міністерство культури.

Культурне відомство вирішило визнати таким, що втратив чинність, наказ Мінкульту від 22 червня 2021 р. №446 Про оновлення Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернення Служби безпеки України та його оприлюднення на офіційному сайті.

Філіп КіркоровФото: Instagram / @fkirkorov

Цікаво, що СБУ не стала пояснювати причину включення та виключення Кіркорова зі списку осіб, які загрожують нацбезпеці України.

За останні кілька років артист неодноразово відвідував з гастролями окупований Росією Крим, а також відкрито підтримував його окупацію. Кіркоров залишається великим прихильником чинного президента РФ Володимира Путіна, а також часто закликає "підтримувати лідера".

Нагадаємо, Філіп Кіркоров відреагував на рішення СБУ та Мінкульту України внести його до "чорного списку".

В Instagram артист опублікував коротке відео, на якому заявив, що пишається новим статусом, і вважає, що він не завадить "спільному майбутньому" народів України та Росії. Наостанок Кіркоров заспівав композицію Андрія Малишка "Пісня про рушник" і показав спільні кадри з Ані Лорак.