RU  UA  EN

Понеділок, 16 вересня
  • НБУ:USD 40.95
  • НБУ:EUR 45.25
НБУ:USD  40.95
Лайм

Новини

16 вересня

Всі новини

"Росіяни в'їхали на Венеціанський кінофестиваль на танку": відома прихильниця України обурилася словами учасниці

Росіяни на Венеціанський кінофестиваль в'їхали на ледь замаскованому російському танку з погано прикритою Z.

Про це у Facebook написала прихильниця України, письменниця та художниця Катерина Марголіс, коментуючи заяву режисерки Ганни Трофімової. Її фільм Russians at war бере участь у позаконкурсній програмі фестивалю.

На фото - Ганна Трофімова Фото: Alberto PIZZOLI

"Начебто канадська режисерка з типовим канадським ім'ям Ганна Трофімова показала (а журі відібрало цю стрічку!!!) типово російський пропагандистський фільм Russians at war про "людяність російських солдатів", "обидві сторони війни", "правду крізь туман війни" та інші вже добре відомі пропагандистські меми, наративи з області "все неоднозначно". Фільм показаний на фестивалі, коли Україна буквально тоне у крові своїх дітей. Все знову у дусі європейської толерантності, де так любив всі ці десятиліття і продовжує спішно паразитувати російський світ. Режисерка заявила, що вона та її співрозмовники не помітили жодних слідів військових злочинів російських солдатів в Україні”, - написала Марголіс.

Також вона навела кілька цитат Трофімової.

Також у мережі є трейлер фільму.

"Я сподіваюся, що це не залишиться без наслідків. І в тому числі для журі та керівництва Бієнале. За цю європейську псевдотолерантність, а насправді, шкурні інтереси та/або байдужість, українці платять життями своїх дітей прямо зараз. На запитання із зали про те, чи дивилася вона "20 днів у Маріуполі" "канадська" діячка кіно відповіла, що їй не було коли", - зазначила Марголіс.