RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Російські журналісти вказали на кращі цитати Савченко

Журналісти з Росії опублікували головні, на їхню думку, заяви на прес-конференції української льотчиці, народного депутата від фракції "Батьківщина" Надії Савченко.

Цитати Савченко наводить російське інтернет-видання "Настоящее время".

"Українці, якщо вам треба, щоб я була президентом, – добре, я буду президентом. Просто я ще не зовсім вірю, що у нас люди навчилися голосувати не за гречку", - заявила льотчиця про президентські амбіції.

"Війною Крим не повернути. Був період, коли треба було йти війною і захищати Крим. Як тепер повертати? Я відчувала, що може бути Третя світова війна, і у мене, на жаль, це погане передчуття ще не закінчилося. Якщо буде Третя світова війна, то Крим повернеться", - вважає Савченко.

Також вона прокоментувала так званий "закон Савченко": "Ви в тюрмі сиділи? Я ініціювала цей закон, бо добре знала систему зсередини. Я знала російську систему, слава Богу, в Україні я не сиділа. Пострадянська система вся однакова. Ви думаєте, що через "закон Савченко" кримінальна ситуація погіршилася, ви помиляєтеся. Половина тих, хто сидить – невинні".

Про обмін військовополоненими вона сказала таке: "Для того, щоб витягнути всіх наших, я готова говорити з самим чортом".

За її словами, "у Росії не всі люди погані, і я ніколи так не скажу".

Про свої політичні плани вона відповіла так: "Зараз я в команді "Батьківщини". Я вдячна, що вони мене взяли, коли я була у в'язниці. Я не перебіжчик і не буду ставати позафракційним депутатом. Я не скурвлюсь".

Мабуть, найяскравішою цитатою Савченко є її фраза про Путіна: "Щоб не вимовляти класичне прізвисько, хоча я його напевно зараз скажу, "Путін – х***". Кожній людині даються прізвиська. У мене в армії був позивний "Куля". До людей чіпляються ті прізвиська, з якими вони схожі. От є воша, а є гнида. Я Путіна сприймаю як гниду".

Як повідомляв "Апостроф", 26 травня російські журналісти на прокремлівському каналі НТВ влаштували істерику з приводу обміну Савченко на російських ГРУшників Александрова та Єрофєєва.