RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

У Порошенка повідомили про нове перекидання танків з Росії на Донбас

Представник України у складі тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук розповів про те, що за останні два тижні Росія перекинула понад 20 танків на територію окупованого Донбасу.

Про це Марчук розповів в коментарі українському відділенню "Радіо Свобода".

"Українська сторона гостро поставила питання, що в останні 10-15 днів відбулося різке загострення ситуації, її ескалація у військовому сенсі. І це не тільки збільшення обстрілів, але і якісний стрибок, використання великокаліберної, реактивної артилерії, навіть танків. За один тільки день, 27 травня, по наших позиціях було випущено 473 снаряди. За травень загиблих і поранених було вдвічі більше, ніж за квітень", - розповідає представник України.

"Тим більше, що артилерійські обстріли вони почали проводити з участю корегувальників. Вони стали діяти набагато більш прицільно: спочатку йде артилерійська розвідка, потім легкий пристріл на один-два постріли, далі коригувальник з дистанції підказує... Наші думають, що це все, а потім йде максимально прицільний масований обстріл", – розповів про хитрощі противника Євген Марчук.

За його словами, з Росії за два тижні "прогнали понад 20 танків через російсько-український кордон".

"Крім танків, з Росії поставили кілька тисяч тонн боєприпасів, кілька тисяч тонн пального. Також збільшилася кількість безпілотних літальних апаратів, які не соромлячись заходять з території Росії. Тобто стартують на російській території, що заходять на нашу територію, і крім того, що вони ведуть розвідку, збільшилася кількість БПЛА з боєприпасами – гранатами або запальними пристроями. Тобто це елементи ескалації, про що ми говоримо: не просто зросла кількість обстрілів, це інша якість ситуації, і вона не може відбутися просто так собі", – сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", волонтери міжнародного співтовариства Inform Napalm розповіли про те, як військові РФ засвітили російський танк T-90A на окупованому Донбасі.